L'essayer, c'est l'adopter! Add eggplant, bell pepper, onion, thyme, and garlic; cook 6 minutes. Du riz, de la semoule ou de la polenta accompagnent bien ce plat. solid #f37226;color:#f37226}#zrdn-recipe-container ol.zrdn-solid li:before, HIC Square Baking Dish . Add the garlic and cook another minute. (adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).push({}); #zrdn-recipe-container{background-color:rgba(0,0,0,0)}#zrdn-recipe-container{border-color:#000}#zrdn-recipe-container, #zrdn-recipe-container h2, #zrdn-recipe-container h3, #zrdn-recipe-container Bake for 30-40 mins or until the bechamel is golden and firm. la recette Moussaka légère sans béchamel ! Laver les aubergines, ôter les pédoncules, les couper en tranches dans le sens de la longueur (1 cm d'épaisseur). Dans un faitout faire revenir les oignons avec dans une cuillère d'huile d'olive puis ajouter la viande. Make a quick salad or some rice and you have dinner. Version papier ou numérique, à vous de choisir ! Your email address will not be published. Peel and cut the potatoes into cubes. Les placer sur une plaque de four, avec un papier de cuisson. It’s sort of a cinnamony, clove, nutmeg taste. Add the cooked meat mixture on top. Remplir le plat par couches alternées comme ceci : 1/3 d'aubergines, 1/2 de viande à la tomate, chapelure, 1/3 d'aubergines, 1/2 de viande à la tomate, chapelure, 1/3 d'aubergines, béchamel, fromage râpé. Add chicken; cook 5 minutes or until browned. Vous ne pouvez pas ajouter de commentaire à cette recette car vous l'avez déjà commentée, Vous ne pouvez pas commenter votre propre recette. Pan fry some almonds in olive oil and add that to the meat mixture in the pan, Top the moussaka with a mixture of yogurt, garlic cloves, olive oil, salt, and chopped cucumbers (sort of a tzatziki without the dill), Substitute potatoes or zucchini for the eggplant, Add some chopped green pepper to the meat mixture. Cooking Light this link opens in a new tab; La recette vient de Kaouther. Voici une variante de la moussaka qui est plus légère et moins bourrative que la recette traditionnelle car sans béchamel donc idéale pour l'été. Préparer les aubergines : 2 tranchées dans la longueur et les autres en petits dés. Instead of spending hours in the kitchen, you can have dinner ready in about an hour. Many of the recipes I saw required first making a tomato sauce, then a meat mixture, then the eggplant, and finally assembling the entire thing together. La recette est pour 4 personnes, mais ce sont des grosses parts. Je me suis inspirée de nombreuses recettes lues dans Marmiton et j'ai contourné la difficulté de la béchamel grâce au fromage blanc... Votre navigateur ne peut pas afficher ce tag vidéo. Nos recettes, #Gratin Dauphinois Layer the bottom of a small (6 inches or so) baking dish with half the eggplant. My cousin made this for me eons ago and I’ve been hooked ever since. Let the onion cook for five minutes on medium-low heat, until it softens and the fragrance starts to waft through your kitchen. Les cuire à la vapeur (8 min environ). This version uses more spices, has better flavor, and is much easier to put together. This recipe is also a product of a bit of advance planning. 5 ou 0. C'est la meilleure manière de ne rater aucun numéro, de faire des économies et de se régaler tous les deux mois :) En plus vous aurez accès à la version numérique pour lire vraiment partout. 6. The whole thing is then covered in a thick layer of bechamel sauce. Or, make it all ahead of time, up to the point of putting it in the oven. 15 min. Sauvegarder et Ajouter à mon panier Préchauffer le four à 220°C (thermostat 7-8). Ajouter les aubergines dans le faitout et mélanger délicatement. #zrdn-recipe-container ul.zrdn-bordered li:before{border:2px Repurpose Israeli salad and turn it into a full meal. 16 sept. 2013 - La moussaka version allégée, sans béchamel et d'une rapidité et facilité déconcertante ! Too much work and too many pots and pans to clean up. La béchamel ( allégée) Dans une petite casserole sur feu doux, faire blondir les 10 g de beurre, ajouter la maïzena et mélanger pour obtenir un appareil homogène. 5.0/5 (1 vote), 1 Commentaires. Si on veut vraiment rester dans l’authenticité, pour cuisiner la moussaka grecque traditionnelle, Il faut s’y prendre à l’avance et commencer la préparation dès le matin pour une dégustation le soir. Allspice is great for moussaka, and indispensable for meatballs, pies (pumpkin season is coming! It’s great for mini-moussaka (like this recipe), mac and cheese, peach crumble, triple chocolate cake, brownies, or ginger pear bread. Je vous conseille à tous de l'essayer, chez nous elle a été très appréciée car elle est vraiment savoureuse. If you buy something through a link, I will earn a commission. Heat 2T of the olive oil in a frying pan large enough to hold the eggplant in one layer. Heat a little oil in a pan and saute the mince, onions, carrots and peppers. Disposer les grandes tranches d'aubergines au fond du plat. Les laisser un peu égoutter en préparant la suite. #zrdn-recipe-container ul.zrdn-counter li:before{color:#f37226}#zrdn-recipe-container .zrdn-tag-item a, #zrdn-recipe-container .zrdn-tag-item{color:#f37226}#zrdn-recipe-container{border-style:dotted}#zrdn-recipe-container #poulet. Recette Moussaka sans béchamel. Une recette de Moussaka sans béchamel… qui permet de mieux maîtriser la teneur en glucide. There’s Middle Eastern flavor from spicy/warm cinnamon and nutmeg, the bite of garlic and onion, tender eggplant, and tomatoes. / Moussaka (Baked Gggplants and Beef with Bechamel Sauce) Moussaka (Baked Gggplants and Beef with Bechamel Sauce) Sometimes known as mousakas, musaka or musakka, this dish of eggplants and meat is found in Turkey, Hungary, the Balkans and across the Eastern Mediterranean. Retrouvez Marmiton où que vous soyez en téléchargeant l'application, Tous droits réservés Marmiton.org - 1999-2020, Recrutement ● Mentions légales ● Conditions Générales d'Utilisation ● Vos questions ● FAQ ● Contact ● Politique de protection des données personnelles ● Politique de confidentialité ● Préférences cookies, Pour des milliers de cocktails : 1001cocktails.com, Selon nos informations, cette recette est compatible avec le régime suivant : sans gluten. 4 parts. It’s really just a delicious and creamy bechamel sauce and all you can taste is the parmesan, with a hint of garlic. Cette moussaka light au boeuf haché et sans béchamel est un peu différente de la moussaka traditionnelle. Quick, slightly spicy, and served with a classic caprese salad of tomato, mozzarella, and basil. Vegetarian Eggplant Sandwich for One Person. Pour conserver l'annotation de cette recette, vous devez également la sauver dans votre carnet. Eggplant that’s so soft it practically melts in your mouth. And since it’s pretty, you don’t need an extra serving dish (one less thing to wash). Bake in a 160° C / 320° F fan oven (or 20° C / 70° F more for non fan) for about 40 minutes – until the top gets golden. facile. This blog earns money from affiliate links. Arrêter le feu quand la béchamel épaissit. Bechamel sauce is made from flour, milk, and butter – three things I have to avoid due to my food sensitivities. #zrdn-recipe-container ol.zrdn-counter li:before, Drain from the oil and arrange in a deep tray. You can make this either with ground lamb or ground beef (whichever you prefer). : découvrez les ingrédients, ustensiles et étapes de préparation Moussaka légère et rapide sans béchamel. Allow to cook for 45mins before cutting. Les badigeonner d'huile d'olive au pinceau, saler, poivrer. Add the eggplant slices to the hot oil and cook for a minute on each side (it should be lightly colored, but not brown). À accompagner de salade verte pour le supplément fraîcheur. I had a recipe for a Jewish Eygptian version of moussaka without bechamel, (or messa’aa) but the first try needed more tweaking. Moussaka Without Bechamel Tools and Ingredients. Salt them. You could even make quiche or a mini-meatloaf in it. Your email address will not be published. Then, put the baking dish in the fridge, and cook it when you’re ready. Découvrez la recette de Moussaka légère sans béchamel à faire en 45 minutes. Now add the ground beef or lamb, the tomatoes, and the spices. Soyez le premier à ajouter une photo à cette recette ! A classic Italian favorite featuring tender eggplant, a rich tomato sauce, and gooey, melted mozzarella. Cinnamon and nutmeg, a touch of garlic and onion, tender eggplant, and tomatoes make a rich, delicious moussaka without the heavy bechamel sauce. 4 votes. If the top is browning too quickly, cover it with a piece of kitchen foil. I use this dish all the time. Découvrez la recette de Moussaka, une recette légère sans béchamel, mais toujours aussi savoureuse. Il … Like nutmeg, cinnamon, ginger, and cloves it’s one of those warm/spicy ingredients that can add a little kick or a savory flavor depending on how you use it. Ingrédients pour 4 personnes de Moussaka légère sans béchamel : I just love moussaka, but the traditional version is just too much work for one serving. And, it’s a lot less work than you may think. Back to the drawing board! A traditional Greek moussaka recipe is made of layers of greasy ground lamb and sliced eggplant sautéed in olive oil. Huiler un plat allant au four, parsemer le fond de 2 cuillères à soupe de chapelure pour absorber l'huile des aubergines. Cuisiner de saison, c'est facile avec 750g ! Despite the name, this isn’t a spice mixture; it’s from a berry. 20 min. Étaler comme vous pouvez le fromage blanc (dans tous les cas, il s'étale tout seul durant la cuisson). Pour vous rapprocher de l’originale vous pouvez toujours réaliser une vraie béchamel , cuire vos aubergines dans une poêle à l’huile et ajouter quelques couches de pommes de terre. Vous confirmez que cette photo n'est pas une photo de cuisine ou ne correspond pas à cette recette ? Moussaka 'light' Une version de la moussaka légère et goûteuse ! Dès que la béchamel … Ajouter au lait (c'est une béchamel sans beurre....). Add the onion to the pan, and add the additional 1T of oil. Ingrédients (4 personnes) : 2 aubergines, 2 tomates, 2 courgettes... - Découvrez toutes nos idées de repas et recettes sur Cuisine Actuelle The trouble with cooking for one sometimes is that even if you make one serving you still have more ingredients left. #zrdn-recipe-container ul.zrdn-solid li:before{background-color:#f37226}#zrdn-recipe-container ul.bullets li:before, Then arrange the remaining eggplant on top. Ingrédients pour 4 personnes - 800 grammes reste de gigot d'agneau - 3 aubergines - 1 bocal de concassée de tomates - 30 centilitres coulis de tomates - 1 oignon - 1 bouquet de basilic - 1 c. à soupe de cannelle moulue - 1 c. à café piment fort The dish goes in the oven, the microwave, or the broiler and it’s dishwasher safe too. La meilleure recette d'On recycle le gigot : comme une moussaka, avec ou sans béchamel! I have had this dish at Greek restaurants, but it never tastes quite like it’s supposed to, and if you try the Middle Eastern versions, they skip the béchamel altogether! Allow the moussaka to set for an hour or so before cutting or else the slices will come out messy. Cook for 10 minutes until the meat is browned. Stir well and pour the mixture into a suitable oven dish. Moussaka légère (sans béchamel) Moussaka légère (sans béchamel) Plat. Put the dish in the toaster oven and bake for 15-20 minutes. Let sit for fifteen or twenty minutes. My way is easier. You end up with several delicious meals,  a lot less waste, and it’s far more budget friendly too. On est pas loin de la recette originale de la Moussaka grecque qui selon mes sources peut dans certains cas contenir des pommes de terre. Scrap the meat sauce over the vegetables and pat down and smooth making it into a firm mattress for the bechamel. Peel the potatoes and cut them into thin slices. Accueil > Recettes > plat principal > plat unique > moussaka > Moussaka légère sans béchamel ! Sauvegarder et Ajouter à ma liste de courses Le dîner parfait pour se réchauffer ! Moussaka légère sans béchamel. J’ai déjà sur mon blog une recette de moussaka, et une recette de moussaka avec des pommes de terre, si vous souhaitez jeter un coup d’œil. h4{color:#000}#zrdn-recipe-container ol.zrdn-bordered li:before, Ce plat se mange chaud ou tiède avec une belle salade verte. #Gateau au yaourt Moussaka très légère, sans béchamel. Moussaka is made of thin pieces of fried potatoes and fried eggplant that are layered with meat sauce and topped with a custard-like, creamy and fluffy béchamel. Published 27 août 2018 at 1500 × 2250 in Moussaka légère sans béchamel Laisser un commentaire Annuler la réponse Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. You could even make quiche or a mini-meatloaf in it. This will ensure the moussaka … Remove the eggplant, place on paper towels, and pat dry. Recouvrir de bolognaise, puis des tranches d'aubergine et verser enfin la béchamel. Just add eggplant, egg, and a pita. I use this dish all the time. Spoon the bechamel on top and level. Ajouter à mon panier. I’ve now used up the eggplant and the can of tomatoes. Réserver. Lavez les aubergines, enlevez leur pédoncule, et coupez-les en tranches dans le sens de la longueur (1 cm d'épaisseur). However, a little menu planning can go a long way toward fixing that problem. There are more recipes at the bottom of the post to help with the beef. Just take the dish out about fifteen or twenty minutes in advance so that it isn’t ice cold when you put it in the oven. 30 min. Voila! Verser dans le plat. Tuna Cannellini Bean Salad Recipe for One, Single Person Menu Planning Without Losing Your Mind or Budget, https://singleservingchef.com/moussaka-without-bechamel/, 12 thin slices eggplant (about half a small eggplant), generous grinding of pepper and salt to taste. 2. Spread the sliced eggplant on a cutting board and sprinkle it with kosher salt. First salt and fry the eggplant (or broil if you’d prefer), then cook the onion and garlic, add the meat, tomatoes, and seasoning, layer it all together and bake it. Sprinkled with rosemary and topped with melted parmesan. It’s great for mini-moussaka (like this recipe), mac and cheese, peach crumble, triple chocolate cake, brownies, or ginger pear bread. Bake the moussaka for 30 minutes, or until bubbling. OFFRE ABO Magazine : 1 an (6 numéros) + 1 sac à pain en coton à 19,90 € à découvrir ... Délayer de la Maïzena dans un peu de lait. 560 Kcal (4.5/5 - 2 votes) 101; Ajouter à mon livre de recettes Envoyer cette recette à un ami Imprimer cette page. Découper les aubergines en rondelles (sans les peler), les faire cuire à la vapeur 7-10 minutes. Add the potatoes, tomato juice and spices. [CDATA[*/#mc_embed_signup{background:#fff;clear:left;font:14px Noto Sans}

/*]]>*/, Single Serving Chef ● Delicious food for one person. OFFRE ABO Magazine : 1 an (6 numéros) + 1 sac à pain en coton à 19,90 € à découvrir, Politique de protection des données personnelles. Braise them in the olive oil. Required fields are marked *, /* this light and easy moussaka recipe with cauliflower bechamel … Ajouter la sauce tomate, la coriandre, l'ail écrasé et le persil, saler. Then rinse the salt off and pat dry.

évaluation 6ème Habiter Une Métropole New York, Drapeau Américain Gratuit, Petite Quantité 4 Lettres, Avito Meknès Salon, Tayara Tn Offre D'emploi Ezzahra, Restaurant Moulin De Monjous, Ils Arrivent Livre, Visiter Belle-ile En-mer En Bus, Travelski Assurance Annulation,